22 januari 2018

Op gesprek bij: Juryvoorzitter Gaétan van de Sande

Grote Prijs werkt dit jaar met een hoop toffe juryleden en managers. Stuk voor stuk zijn het industrietoppers met veel knowledge. We gingen in gesprek met Gaetan en vroegen hem om een paar tips en tricks. Gaetan is juryvoorzitter in de categorie Hiphop. Wil jij meer weten over een van onze juryleden. Lees dan snel verder!

  1. Hi Gaetan, kan je ons meer vertellen over jezelf? Wat doe jij nou eigenlijk ? 

Mijn naam is Gaétan van de Sande. Ik heb een eigen bedrijfje genaamd Bravoure Music, wat als platenmaatschappij, managementbureau en uitgeverij met artiesten bouwt aan hun carrière. Verder freelance ik voor diverse opdrachtgevers. Zo ben ik in de afgelopen twaalf jaar dat ik dit werk doe betrokken (geweest) bij carrières van o.a. Jebroer, Mula B, Kleine Viezerik, Mr Polska, Ali B, Monsif, Mr Probz, 3robi, Nino, en nog veel meer. Ook heb ik voor managementbureaus, labels, popzalen, stichtingen en evenementen gewerkt, zoals Encore, Melkweg, de Grote Prijs, SPEC en AT Productions.

  1. Vertel ons meer over je werk? 

Bij Bravoure ben ik met carrières bezig vanuit de drie belangrijkste peilers: management, label en publishing. Ik probeer de artiest, het talent en de carrière altijd centraal te stellen. De hoedanigheid waarin we samenwerken, bepaalt de aanvliegroute. Het doel blijft echter altijd hetzelfde: een succesvolle carrière. Ik houd er vooral van om iets op te bouwen.

  1. Waarom is je baan zo onmisbaar? 

Dingen bedenken en regelen voor anderen doe ik al sinds mijn middelbare schooltijd. Muziek is mijn passie. Dus voor mijn gevoel heb ik niet echt een baan. Ik ben gewoon de hele dag met muziek en carrières bezig. Dat klinkt soms sexyer dan het is hoor, want daar horen ook allerlei saaie kantoorklusjes bij.. Maar ik denk dat je die in elke baan tegenkomt. Dus dan ben ik in elk geval bevoorrecht om dat te doen in een leuke omgeving en context!

  1. Wat zijn je day to day taken?

Dat wisselt per dag en is een beetje afhankelijk van welke pet ik op heb. Het is altijd moeilijk om uit te leggen wat je als ‘manager’ de hele dag doet. Je bent namelijk constant bezig met het vertegenwoordigen van talenten en het zoeken -of creëren van opportunities. Maar wat dat precies zijn, verschilt per artiest. Iedereen is immers anders en elk talent is uniek. Bottom line is dat ik elke dag met artiesten -of derden in gesprek ben over hun carrière. Soms is dat een meerjarenplanning op macroniveau, maar af en toe gaat dat juist over een klein detail in een nieuwe videoclip: microniveau.

  1. Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?

Misschien is dit niet zo’n spannend antwoord als je had gehoopt, maar het ‘gekste’ vind ik om erbij te zijn als een hit wordt geboren. Ik heb een paar keer mee mogen maken dat je in de studio aanwezig bent bij het ontstaan van een nieuwe demo, wat later uitgroeit tot een nummer wat heel veel mensen meezingen. Dat blijft heel bijzonder.

  1. Wat is het moeilijkst van je baan?

Het meest moeilijk vind ik om mijn tijd goed te verdelen. Er zijn zoveel dingen die ik leuk of belangrijk vind, dat het niet altijd lukt om overal bij aanwezig te zijn en alles de aandacht te geven die ik graag zou willen geven.

  1. Waar ben je het meest trots op?

Dat ik al meer dan tien jaar kan leven van muziek.

 8. Je bent dus manager/ juryvoorzitter van GP. Waarom vind je dat zo belangrijk? Wat maakt GP onmisbaar in jouw ogen? 

Ik zie de Grote Prijs als een van de belangrijkste programma’s waarin talent wordt ontwikkeld in Nederland. Als aspirant muzikant of artiest heb je nou eenmaal een podium nodig. En naarmate je beter en serieuzer wordt, moet dat podium groeien. De Grote Prijs biedt dat al jaren op een hele leerzame en leuke manier waarin de deelnemers niet alleen iets leren op het podium maar ook erachter. Ik voel me vereerd dat ik als juryvoorzitter invloed mag uitoefenen op welke talenten dit podium krijgen -en daarmee worden voorgesteld aan Nederland

9. Hoe zie jij een competitie als GP veranderen met de tijd? 

Het vak ‘artiest’ omvat vandaag de dag veel meer dan alleen liedjes schrijven en op het podium staan. Dat ziet de Grote Prijs ook en daar anticiperen zij heel goed op door een ontwikkelprogramma aan te bieden waarin deelnemers worden gecoacht, in contact komen met professionals uit de branche, begeleid worden door ervaren artiesten en allerlei praktische zaken leren die hen voorbereiden op een carrière als professioneel muzikant. Daarmee investeert de Grote Prijs in verduurzaming van talent en dat vind ik een hele gezonde ontwikkeling.

10. Wat doe je graag naast je werk? Heb nog andere hobby’s of interesses​?

Ik vind het ontspannend om in het weekend naar een wedstrijd van Almere City FC te gaan. En sinds dit seizoen speelt het Almeerse hockeyteam ook in de hoofdklasse, daar ga ik ook regelmatig even kijken. Thuiswedstrijden zijn altijd een feestje want ze hebben hun eigen ‘harde kern’ supporters.. Lachen joh: fanatiekelingen met vuurwerk, fakkels, spandoeken en kannen bier langs de lijn bij een hockeyveld!
Verder luister ik muziek, lees ik weleens een boek, vind ik het leuk om uit eten te gaan, en ga ik wel eens naar het theater of een concert.

11. Wat voor tip geef je een toekomstige deelnemer?​

Zorg er voor dat de Grote Prijs een middel is om jouw doelen te behalen. Mee doen (of winnen) is geen doel op zich. Als jij een langdurige carrière voor ogen hebt, is de Grote Prijs ‘slechts’ een schakeltje hierin. Probeer dus, vanaf het moment dat je je aanmeldt, al na te denken over een vervolgstap: Ik win de Grote Prijs, wat nu?

RELEVANTE ARTIKELEN

Winnaars Grote Prijs 2019

TICKETS FINALES 2019

FINALISTEN BEKEND!

Dit zijn de halve finalisten van GPNL

GPNL & POPnl

DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND: START AANMELDPERIODE

GP & Hedon Academy organiseren Masterclass

Op gesprek bij: Juryvoorzitter Gaétan van de Sande

Grote Prijs Masterclass met Hef & Yung Nnelg

GPNL Bootcamp #1 report met Charisa Talks

De Kwart finalisten van de competitie zijn bekend!

Fotoverslag: GP 2017/2018 Bootcamp #1

Grote Prijs zoekt een communicatie talent

DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND TOONT NIEUWE GEZICHT

Bekijk alle nieuwsitems