11 december 2017

Grote Prijs Masterclass met Hef & Yung Nnelg

In samenwerking met Buma Junior organiseert de Grote Prijs van Nederland de eerste Grote Prijs Masterclass op 22 december in Paradiso Noord in Amsterdam. De Grote Prijs en Buma Junior vroegen Yung Nnelg en Hef om hun ervaring. De thema’s van de masterclass zijn ‘groei’ en ‘Do It Yourself’. Beiden hebben hun weg naar de top op hun eigen manier bewandeld. Waar de één meer gebruikt maakte van een Do-It-Yourself-strategie, werkte de ander al gauw samen met een label. Ooit stonden zij voor dezelfde uitdagingen als de nieuwe generatie popartiesten nu en wisten deze te tackelen om grote stappen te maken in hun carrière. Tijd om hun geleerde lessen te delen in deze Grote Prijs Masterclass.

Kaarten voor de Masterclass met Hef & Yung Nnelg vind je via ticketmaster.nl.

Onze curatoren:
HEF
Hef is inmiddels al 10 jaar onderdeel van de hiphopscene. Hij gaat met zijn tijd mee, zonder zijn kenmerkende rauwe randje te verliezen. Hef is de favoriete van jouw favoriete rapper en weet met sterke tracks als Hoop relevant te blijven in de hiphopwereld. Hij bracht bij label Noah’s Ark drie soloplaten en een album met zijn broer Crooks uit. Ook speelt hij in verschillende films en series en trekt met labelmaat Önder als BangBros On Tour door Nederland.

“Je kan alle connecties hebben van de wereld, maar je moet nog steeds hard werken!”

 

YUNG NNELG
Glenn oftewel Yung Nnelg heeft zijn eigen hoekje in de muziekwereld van Nederland gecreëerd. Met zijn unieke rapflow en conceptueel sterke EP’s als Contra en Serena pakt hij zijn fans in. Zijn video’s maken steevast grote indruk en met zijn sterke shows op festivals zoals Best Kept Secret, Woo Hah!, Appelsap en Noorderslag heeft hij zijn vaste plek binnen de hiphopwereld veroverd.

Creëren vanuit het puurste van jezelf. Maken wat je persoonlijk echt hard vind. En dit basically vertalen in muziek.”

 

De andere sprekers:
PIM LAUWERIER

Pim scout nieuw talent voor Noah’s Ark, één van de leidende hiphoplabels van Nederland. Daarnaast is hij een sterke productietijger: hij deed productie van Sunday Service FunX, gaf les aan de Herman Brood Academie en schreef blogs voor Top Notch. De artiesten van Noah’s Ark zijn heel divers, maar allemaal zijn het individuen met een sterke personaliteit: Jiggy Djé, Hef, Kraantje Pappie, Turk, maar ook nieuwe sterren als Linde Schone en Jonna Fraser.Pim vindt het belangrijk dat een artiest authentiek en geloofwaardig is. Hij wilt het gevoel hebben dat een artiest overtuigd is van zichzelf en van zijn muziek.


EDWIN MULDER
Edwin is boeker bij Topbillin’ en boekt naast Yung Nnelg ook shows voor Cho, Jonna Fraser, Adje en Dio. Zijn repertoire bestaat verder uit elektronisch georiënteerde acts als Falco Benz. Een eigen geluid en een duidelijk plan over wat je wilt uitstralen of vertellen, is volgens hem belangrijk. Het genre maakt daarbij niet uit, dus alle tracks en stijlen muziek zijn meer dan welkom.

 

Kaarten voor de Masterclass met Hef & Yung Nnelg vind je via ticketmaster.nl.

RELEVANTE ARTIKELEN

Winnaars Grote Prijs 2019

TICKETS FINALES 2019

FINALISTEN BEKEND!

Dit zijn de halve finalisten van GPNL

GPNL & POPnl

DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND: START AANMELDPERIODE

GP & Hedon Academy organiseren Masterclass

Op gesprek bij: Juryvoorzitter Gaétan van de Sande

Grote Prijs Masterclass met Hef & Yung Nnelg

GPNL Bootcamp #1 report met Charisa Talks

De Kwart finalisten van de competitie zijn bekend!

Fotoverslag: GP 2017/2018 Bootcamp #1

Grote Prijs zoekt een communicatie talent

DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND TOONT NIEUWE GEZICHT

Bekijk alle nieuwsitems