november 2016

FINALE SINGER-SONGWRITER

De finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. Op zondag 18 december vindt de finale plaats in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam.

Uit honderden aanmeldingen, acht kwartfinales, zes halve finales en drie bootcamps zijn zes hiphop-acts en zes singer-songwriters geselecteerd.

In de categorie singer-songwriter kwamen Vic Willems en JOIA als winnaar van de halve finales uit de bus. One Clueless Friend wist de meeste publieksstemmen te bemachtigen en behaalde zo een finaleplaats. Verder koos de jury, bestaande uit Maarten Middendorp (Agents After All), Erroll Antonie (BMG Talpa) en Danny van Tiggele (Mister & Mississippi), wildcards voor Sam & Julia, Squirrel en Tolls

In de finale strijden zij naast de prestigieuze titel en beker om o.a. optredens op diverse festivals, studiotijd, studio apparatuur en ondersteuning van hun carrière.

De finale Singer-songwriter vindt zondag 18 december plaats om 12 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Maak kennis met de finalisten van 2016:

Vic Willems
Vic Willems vertelt persoonlijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Intrigerende slaapkamerfolk op het raakvlak tussen Spinvis en Damien Rice.

JOIA
Een ontwapenend grapje is snel gemaakt op het podium, maar zodra ze een nummer inzet met een stem die doet denken aan Fiona Apple is JOIA bloedserieus. Een zangeres met een boodschap. 
JOIA is nu ook te boeken via Plugify!
Boek ensemble Joia nu op Plugify

One Clueless Friend
Een ongekunstelde liedjeskunstenaar die tijdens zijn optredens de tijd stil lijkt te kunnen zetten. Een ervaren, onconventionele songwriter met een repertoire nummers dat rijk is aan hooks en twists.

Sam & Julia
Met piano, gitaar, veel tweestemmige zang en verhalende teksten zingt dit duo over van alles: verloren liefde, een weduwe, God, de gevangenis en meer.

Tolls
Tolls brengt zijn publiek tot zwijgen met zijn deinende golven als luistermuziek -met folk, indie en pop invloeden.

Squirrel
Squirrel speelt break-up songs met folky gitaartjes en drumcomputers.

Meer info over de acts vind je hier.

RELEVANTE ARTIKELEN

DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND TOONT NIEUWE GEZICHT

Het Talent Programma is een ontwikkelingstraject voor alle deelnemers van de GP

Sebastiaan Oeijen

Charl Delemarre maakt grootse stappen in 2017.

Bekijk alle nieuwsitems