14 november 2016

FINALE HIPHOP

De finalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. Op zondag 18 december vindt de finale plaats in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam.

Uit honderden aanmeldingen, acht kwartfinales, zes halve finales en drie bootcamps zijn zes hiphop-acts en zes singer-songwriters geselecteerd.

In de categorie hiphop stelden avondwinnaars SoulTrash en Massi hun optreden in Paradiso veilig door een overtuigende show neer te zetten in de halve finales. De vakjury, bestaande uit Dave Gans (Puna.nl), Maikal X (Postmen) en Eric van Holland (FunX), kozen Kringili & Alex Megas, IceKoud en MarOne tot overige finalisten. De groep Sgoedjonge behaalde een finaleplek dankzij de meeste publieksstemmen.

In de finale strijden zij naast de prestigieuze titel en beker om o.a. optredens op diverse festivals, studiotijd, studio apparatuur en ondersteuning van hun carrière.

De finale vindt zondag 18 december plaats om 19 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Maak kennis met de finalisten van 2016: 

SoulTrash
Zodra dit Amsterdamse collectief het podium betreedt, ontstaat er een wervelwind aan eigentijdse boombap met een experimenteel trap –en grime randje.

Massi
Massi maakt hiphop met een skaters-attitude, livesound en gevoel voor pakkende popsongs. Onstage wordt hij vergezeld door zijn live band.

Kringili & Alex Megas
Het uit Tilburg afkomstige duo Kringilli (mc) & Alex Megas (dj/producer) bouwt in heel Nederland een feestje met hun gevatte raps, beukende producties en goedlachse live show.

IceKoud
Dit trio uit Dordrecht doet haar naam eer aan met vlijmscherpe raps, dreunende beats en catchy hooks.

MarOne
De Maastrichtse rapper MarOne, poogt met man en macht hip-hop uit het zuiden naar een hoger plan te tillen en definitief op de kaart te zetten met zijn meeslepende zanglijntjes, afgewisseld met speelse flows en punchlines.

Sgoedjonge
Het collectief Sgoedjonge staat garant voor een feestje. De mannen uit Cuijk maken feelgood hiphop met een retro die put uit klassieke soul, funk en disco.

Klik hier voor meer info over de acts.

RELEVANTE ARTIKELEN

DE GROTE PRIJS VERLENGT DE AANMELDPERIODE

Denk Groots. Doe Groots. Documentaire is live.

Denk groots. Win groots

DE GROTE PRIJS GAAT SAMENWERKING AAN MET PUNA

DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND TOONT NIEUWE GEZICHT

Het Talent Programma is een ontwikkelingstraject voor alle deelnemers van de GP

Bekijk alle nieuwsitems